Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیر امور خدمات شهری شهرداری نوش آباد از افزایش ۵۰ درصدی میزان تولید زباله شهری در ۱۲ روز اول محرم در این شهر خبر داد.

علیرضا امانی‌پور در گفت‌‍وگو با ایسنا، اظهار کرد: میانگین روزانه تولید زباله در شهر نوش‌آباد حدود چهار تن است که استقبال مسافران و میهمانان برای شرکت در آیین‌های سنتی و مذهبی محرم این شهر باعث شد که این رقم به شش تن در روز برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: مراسم امسال بدون محدودیت‌های شرایط کرونا برگزار شد و ایستگاه‌های صلواتی و هیئت‌های مذهبی برای پخش نذری فعال بودند که این عامل باعث شد تا حضور گردشگران بیشتر شده و در روزهای ۸ تا ۱۲ محرم به رقمی حدود ۵۰ هزار نفر برسد که سه برابر جمعیت ساکن شهر است.

مدیر امور خدمات شهری شهرداری نوش‌آباد، تصریح کرد: مدیریت شهری به پشتوانه تجربه سال‌های قبل، برای مدیریت زباله و ارائه خدمات به شهروندان، پیش از محرم برنامه‌ریزی کرده بود، اما امکانات شهرداری نوش‌آباد جوابگوی این حجم جمعیت نیست که در برخی موارد دوستداران محیط زیست و هیئت‌های مذهبی به یاری پاکبان‌ها شتافتند.

امانی‌پور با اشاره به تکرار این شرایط در مناسبت‌های ملی و مذهبی گفت: استفاده شهروندان از کیسه‌های پارچه‌ای به‌جای پلاستیک، کاهش استفاده از ظرف‌های پلاستیکی، جلوگیری از مرطوب شدن زباله و آبگیری لیوان‌های یک‌بارمصرف راهکارهای کاهش تولید زباله و مشارکت در مدیریت پسماند است.

وی با تقدیر از پاکبان‌های همه شهرها، تصریح کرد: حضور پاکبان‌ها برای پاکسازی معبرها تا ساعت ۴ بامداد و  افزایش گشت خودروها برای جمع‌آوری زباله از جمله خدمات شهرداری نوش آباد در دهه اول محرم این شهر بود.

وی، مشارکت مردم برای کاهش تولید زباله در مناسبت‌های مختلف را مهم دانست و گفت: امیدواریم که شهروندان بر اساس آموزه‌های دینی، در این گونه مناسبت‌ها، همکاری و مشارکت بیشتری برای تمیزی شهرها داشته باشند و ظرف‌های مورد استفاده را داخل سطل زباله و مخازن بیندازند تا نیروهای خدماتی دچار مشکل نشوند.

مدیر امور خدمات شهری شهرداری نوش‌آباد افزود: مناسبت‌هایی مثل محرم که سنت‌های نذری و اطعام دیگران برای ارادت به خاندان پیامبر اکرم(ص)، مورد توجه شهروندان قرار می‌گیرد، پسندیده است که فرهنگ نریختن زباله در محیط شهری نیز مورد تأکید قرار گیرد.

امانی‌پور اظهار کرد: همدلی مردم در برپایی مراسم محرم اگر برای تمیزی شهر، به کار گرفته شود، این عادت باعث می‌شود که شهروندان در نشست‌های گروهی و طبیعت گردی‌های خود، زباله‌ها را در طبیعت و کوچه و خیابان رها نکنند و فرهنگ حفظ محیط زیست در جامعه نیز نهادینه شود.

محرم و مناسبت‌های مذهبی، فرصت بی‌نظیری برای وحدت و هم آوایی ایرانیان است و هرکس به نوعی تلاش می‌کند، در بزرگداشت امامان معصوم(ع) ایفای نقش کند و چه پسندیده است که بر پایه سیره بزرگان دین تلاشی برای حفظ محیط زیست آغاز شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها تولید زباله در شهرها ماه محرم شهرداری نوش آباد تولید زباله مناسبت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، ابوالحسن خلیلی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به آمار و ارقام موجود، میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ را یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ که برابر با یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار بوده، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: صادرات صنایع غذایی جهان در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۷۰۰ میلیارد دلار اعلام شده و نسبت صادرات صنایع غذایی ایران در این سال در مقایسه با صادرات صنایع غذایی در جهان، ۰.۳ درصد بوده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه صنایع غذایی سهم ۳.۷ درصدی از تولید ناخالص داخلی و سهم ۱۸ درصدی از کل اشتغال صنعتی را دارد، گفت: سهم صنایع غذایی از ارزش‌افزوده بخش صنعت حدود ۱۱ درصد و سهم صادرات آن نیز ۳.۷ درصد از کل صادرات صنایع است. از سوی دیگر در حال حاضر ۸ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال ۳۶۱ هزار نفر و تولید ۴۰ میلیون تن فرآورده غذایی در کشور فعال هستند.

وی همچنین میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ را یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار برآورد کرد و گفت: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ که برابر با یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار بوده، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

خلیلی با نگاهی به ظرفیت‌های بی‌بدیل ایران در تولید انواع محصولات غذایی، تأکید کرد: اقلام عمده صادراتی در جهان عبارتند از محصولات لبنی، شیرینی و شکلات، نوشیدنی‌ها، گوشت و فرآورده‌های گوشتی و شرکت‌های ایرانی به ویژه در قالب برند حلال که متقاضیان فراوانی در کشورهای مسلمان و غیرمسلمان دارد، می‌توانند از فرصت‌های موجود بهره ببرند و حجم صادرات صنایع غذایی را افزایش دهند.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران خاطرنشان کرد: این بخش به دلیل دارا بودن مزیت‌های نسبی در صادرات، ایجاد ارزش‌افزوده، سطح اشتغال‌زایی بالا و توسعه فعالیت‌های کشاورزی می‌تواند نقش مؤثری در اقتصاد ایران بازی کند. بنابراین باید تأمین نیازهای آن را در اولویت قرار دهیم.

به اعتقاد این عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، افزایش تولید و امنیت غذایی، جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی، وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، پایین بودن میزان سرمایه‌گذاری در مقایسه با سایر بخش‌های صنعتی و انحصار تولید در برخی محصولات از جمله مزایای این صنعت است که با تکیه بر آنها باید زمینه تولید و صادرات آسان‌تر را برای آن مهیا کرد.

خلیلی در ادامه به مهم‌ترین چالش‌های صنعت غذای ایران اشاره کرد. به باور او فعالان صنایع غذایی ایران با نوسانات نرخ ارز و مشکلات عدیده در تأمین مواد اولیه بسته‌بندی، افزایش قیمت تمام شده با توجه به تصمیمات ارزی در داخل کشور، دخالت دولت در قیمت‌گذاری، شناسنامه‌دار نبودن بخش زیادی از محصولات کشاورزی و اعمال محدودیت‌های مقطعی در حوزه صادرات، مواجه هستند.

وی همچنین کمبود نقدینگی برای اصلاح زیرساخت‌ها و خرید دستگاه‌های بسته‌بندی جدید را به عنوان یک چالش جدی مطرح کرد و گفت: زمان طولانی چرخش سرمایه به دلیل فصلی بودن محصولات کشاورزی و پایین آمدن کیفیت مواد غذایی به دلیل شرایط نامناسب حمل و نگهداری در روند صادرات، معضل دیگری است که همچنان نتوانستیم برای حل آن، اقدام کنیم.

کد خبر 6100732

دیگر خبرها

  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • کاهش ۳۱ درصدی حوادث ریلی مهم/حوادث درجه یک ۶درصد افزایش یافت
  • کاهش ۸۰۰ درصدی آسیب های اجتماعی با مناسب سازی زیرساخت ها | ۵۰ خودرو در خدمت گشت فوریت های اجتماعی
  • پروژه قطار شهری اصفهان-نجف‌آباد آماده کلنگ‌زنی است
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • رشد ۵ درصدی موالید در شهرستان گناباد
  • افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت نان در برخی نانوایی‌های سنندج!
  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»