Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@08:41:38 GMT

خانه تکانی آثار تاریخی نوش آباد

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۶۷۷۴۳

خانه تکانی آثار تاریخی نوش آباد

مدیرعامل انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی نوش آباد گفت: پاکسازی از قلعه خشتی سیزان نوش آباد به عنوان یکی از مستحکم‌ترین و زیباترین قلعه‌های دفاعی موجود شهر آغاز شد.
قلعه خشتی شمیران ساخته شده از مصالح خشت و گل با وسعت یک هکتار، دارای دیواره‌هایی به ضخامت چهار تا پنج متر همراه با ۹ برج دیده‌بانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قلعه سیران مربوط به دوره سلجوقیان و تیموریان بوده که در روز هفتم مهر سال ۱۳۸۱ به شماره ۶۱۴۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
میثم حسان، گفت: طرح پاکسازی و خانه تکانی آثار تاریخی ارزشمند نوش آباد به دعوت پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی، انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی و کانون توسعه فرهنگی کودکان نوش آباد با حضور جمعی از فعالان اجتماعی، دانش آموزان، دوستداران محیط زیست و میراث فرهنگی شهر اجرا شد.
او معتقد است: مردم با درک اهمیت حفظ و احیای مکان‌های تاریخی، بیش از پیش در نگهداری آن‌ها مشارکت می‌کنند.
به گفته او، حفظ آثار تاریخی نیازمند توجه همه شهروندان به عنوان یک وظیفه همگانی است هر چند که هنوز برخی افراد با نوشتن یادگاری یا تخریب آثار تاریخی باعث ایجاد خسارت به این آثار تمدنی کشور می‌شوند.
مدیرعامل انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی نوش آباد گفت: آثار و مکان‌های تاریخی، هویت و شناسنامه هر نقطه از کشور و حفظ آن‌ها فراتر از ظرفیت اداره میراث فرهنگی است بنابراین نهاد‌های مدنی با فرهنگ‌سازی درست و به موقع، می‌توانند در آگاه کردن مردم نقش موثری ایفا کنند.
حسان گفت: انجمن دوستداران آثار تاریخی نوش آباد با همراهی شهروندان، در چهار سال گذشته، پاکسازی محوطه‌های تاریخی را در راستای آگاه و هوشیار سازی مسوولان شهرستان آران و بیدگل انجام داده که آثار ثبت شده شهر در معرض تخریب این و همت نهاد‌های مسول را می‌طلبد.
به گفته او، پرونده تهیه شده ثبتی ۱۰ اثر تاریخی نوش آباد که از سال ۱۳۹۶ به دلیل بوروکراسی اداری خاک می‌خورد و خبری از ثبت آن نیست حساسیت مردم را برانگیخته است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوش آباد خانه تکانی میراث فرهنگی انجمن دوستداران آثار تاریخی نوش آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۷۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی

به گزارش خبرگزاری مهر، وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ تهران به همراه جمعی از معاونان، شهردار ناحیه ۲ و مدیران منطقه از محلات ناحیه ۲ بازدید و موارد عمرانی، ترافیکی، شهرسازی و خدمات شهری را به حوزه‌های ذیربط ابلاغ کرد.

شهردار منطقه ۱۲ سپس با حضور در محله تاریخی امامزاده یحیی (ع)، از بوتیک هتل پهلوان رزاز بازدید و ضمن گفت‌وگو با احیاگر و مالک این بوتیک، آمادگی منطقه برای مساعدت در توسعه ظرفیت‌های گردشگری اعلام کرد.

وی همچنین ملک تاریخی واقع در خیابان جاویدی این محله را مورد ارزیابی قرار داد و از تصمیم مالک آن استقبال کرد و افزود: احیای آثار میراثی و تاریخی مانند گنج پنهان در حال از بین رفتن است که اگه نگاه جدی به آن نشود در آینده شاهد از دست رفتن فرصت‌ها خواهیم بود.

محمدی اظهار کرد: احیای خانه‌های تاریخی می‌توانند جذابیتی به منطقه اعطا کنند و یک جاذبه مهم گردشگری باشند، اما به دلیل عدم رسیدگی و تخریب‌های زیاد، بافت‌های تاریخی تبدیل به محلی برای رشد و افزایش بزهکاری شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی که بافت‌های تاریخی و فرسوده دارند، خروج ساکنان این مناطق و بعضاً جرم‌خیز شدن آنها است، افزود: بافت‌هایی که بهترین فرصت‌های گردشگری را در اختیار کشور قرار می‌دادند همواره در معرض بیشترین آسیب‌ها نیز بودند که امید است با همراهی سازمان‌های ذیربط با علاقه مندان احیای بافت‌های تاریخی، رنگ تازه ای به محلات قدیمی منطقه بخشیده شود.

شهردار منطقه ۱۲ تهران همچنین در این بازدید مواردی در خصوص تعویض مخازن، رنگ آمیزی جداره هاو حذف برخی زوائد دستوراتی را به معاونت خدمات شهری و محیط زیست ابلاغ کرد.

وحیدرضا انارکی محمدی، تسریع در پیشبرد پروژه ورزشگاه امامزاده یحیی (ع) و تکیه تاریخی سادات اخوی، توسعه شبکه فاضلاب این محله و روکش آسفالت معابر نیکپور و علیمرادی را در دربرنامه های معاونت فنی وعمران قرار داد.

نوسازی برخی املاک، پهنه بندی و عقب نشینی املاک در محله امامزاده یحیی نیز از موارد ابلاغی به معاونت شهرسازی و معماری منطقه ۱۲ بود.

کد خبر 6100326

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • ۴ رمان مریلین رابینسون، نویسنده محبوب داریوش مهرجویی در نمایشگاه کتاب
  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد